zaterdag 19 november 2011

Roomborstplaat

Het is er weer de tijd voor. Bijna Sinterklaas. Een goed moment om een keer zelf borstplaat te maken. Een beetje googelen levert wel verschillende verhoudingen op van suiker, slagroom, boter en soms melk. Ik heb er maar 1 gevolgd. En volg zeker niet de recepten die uitgaan van 500 gram suiker, want dan krijg je heel veel borstplaat. het leuke is juist om een wat kleinere hoeveelheid te maken zodat je verschillende smaken (en kleuren) kan maken. Ik gebruikte wat lavendelsiroop en paarse kleurstof in de ene portie en een drupje amandelessence en groene kleurstof in de andere portie. Siliconenvormpjes zijn ideaal hiervoor.

roomborstplaat-foto-homemade

Roomborstplaat

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels slagroom
  • 15 gram boter
  • smaak en kleur naar keuze
Doe de suiker, slagroom en boter in een pannetje. Breng dit, op matig vuur, terwijl je roert, aan de kook. Zorg ervoor dat je niet de wanden van de pan helemaal ondersmeert, want dat gedeelte kristalliseert snel. Als het mengsel 114C is, zet je het vuur uit. Blijf dan roeren tot je een krassend geluid hoort / gevoel krijgt. Giet de massa in de met water omgespoelde vormpjes. Laat drogen. Zet, als mogelijk, de vormpjes na een tijdje op zijn kant zodat de onderkant ook kan drogen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen