vrijdag 16 december 2011

Chocoladebanaancake

Overrijpe bananen (die een schooltas zeker niet zullen overleven) kun je nog prima in gebak verwerken. Ik maakte deze cake in een lage vorm. Als je er een echte cake van maakt, zal die wat langer in de oven moeten.

Chocoladebanaancake

  • 1 grote banaan (± 125 gram schoon gewicht)
  • 150 zachte gram boter
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram pure chocolade, gesmolten
Pel de banaan en snijd m in plakjes. Pureer de banaan. Klop de boter met de suiker en de banaanpuree tot een smeuïg mengsel. Klop de eieren erdoor. Meng bakmeel, cacao en bakpoeder door het mengsel. Klop als laatste de gesmolten chocolade erdoor.  
Verdeel het beslag over een ingevette lage bakvorm. Bak de cake in een oven van 175C in ongeveer 25 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen