woensdag 28 december 2011

Couscous met granaatappel

Er zijn nu veel granaatappels. Ik vind het een hele mooie vrucht. Gelukkis is ie niet alleen mooi maar ook lekker. Als onderdeel van het kerstdiner maakte ik een schaal vol couscoussalade. Met het (roze)rood van de granaatappel en het groen van de kruiden ook helemaal in kerstsfeer. Denk dat rood en groen maar, want ik ben vergeten een foto te maken.

Couscous met kruiden en granaatappel

  • 200 gram couscous
  • zout, peper
  • half bosje koriander
  • half bosje munt
  • 2-3 granaatappels
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
Doe de couscous in een schaal. Bestrooi met wat zout. Giet er ± 2,5 dl kokend water op. Laat 5 minuten staan en roer de korrels dan voorzichtig los.
Hak de kruiden fijn.
Haal de pitten uit de granaatappel en verwijder de witte vliezen. Vang het sap op als dat eruit loopt. 
Meng het sap met olijfolie en citroensap en wat peper en zout tot een dressing. Roer dit door de couscous. 
Meng de kruiden en de granaatappelpitten luchtig door de couscous. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen