maandag 12 december 2011

Irish teabrack met mandarijn

Een variant op deze van een tijdje geleden. 

Irish teabrack met mandarijn

(cakevorm)
  • ± 350 ml sterke, versgezette (zwarte) thee
  • 3 mandarijnen
  • 500 gram rozijnen 
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 steranijs
  • 3 kruidnagels
  • snuf zout
  • 1 theelepel sinaasappelaroma
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
Boen de mandarijnen schoon en rasp de schil eraf. Pers ze daarna uit. Meet het sap af en vul aan met thee tot 400 ml. Doe de thee in een kom en voeg de rozijnen en de mandarijnrasp toe. Laat dit een nacht weken. De rozijnen nemen nagenoeg alle thee op. 
Maal de steranijs en kruidnagels fijn in een specerijenmolentje of stamp ze in een vijzel tot poeder. Meng de volgende dag het ei met de suiker, snufje zout, specerijen en sinaasappelaroma. Schep dit voorzichtig door de geweekte rozijnen inclusief een eventueel restje vocht. Meng daarna voorzichtig het bakmeel erdoor. 
Verwarm de oven voor op 170C.
Vet een cakevorm in. Knip een stukje bakpapier ter grootte van de bodem en leg dit op de bodem van de cakevorm. Vet dit ook in. Giet het mengsel in de vorm. Bak de teabrack 1,5 uur in de oven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten