maandag 5 december 2011

Knolselderijtijmsoep


Dit leek me een mooi gerecht voor vandaag. Als je het woord net iets te snel leest lijkt het net of er rijmsoep staat.


Knolselderijtijmsoep
(ongeveer 2,5 liter)
  • 20 gram boter
  • 1 kleine aardappel
  • 1 ui
  • 1 knolselderij (+ 1 kg)
  • ongeveer 30 takjes tijm (alle blaadjes bij elkaar zeker 2 eetlepels)
  • 3 groentebouillontabletten

pak een pan
laat daarin dan
smelten de boter
snipper de ui fijn
de aardappel wat groter
doe deze bij het vet
samen met
flink peper en weinig zout
met deksel en op laag vuur
ongeveer 1/6 van een uur
zacht laten garen
ondertussen het volgende klusje klaren
schil de knolselderij
en snijd in stukken
dan de blaadjes van de tijm plukken
doe dan tijm en knolselderij
in de pan erbij
giet er
dan 1,75 liter
kokend water op
voeg dan ook
de bouillonblokjes toe 
breng weer aan de kook
dan met het vuur laag
20 minuten gestaag
laten pruttelen
daarna kun je de soep pureren
proef, pas aan en dan maar serveren

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen