dinsdag 27 december 2011

Marokkaans gehaktbrood

Een echt Marokkaans gehaktbrood (als ze dat al kennen) zal gemaakt worden met lamsgehakt. Eigenlijk is dit dus een gehaktbrood met marokkaanse smaakmakers. Dat klinkt alleen zo raar. Het belangrijkste is dat het lekker is. En dat was het. Deze keer konden veel eters dat zeggen want dit gehaktbrood was onderdeel van de kerstdis.

Marokkaans gehaktbrood

(voor veel mensen)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook
  • 15 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes
  • 75 gram groene olijven, grof gehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt
  • zout en peper
  • 1,5 kilo rundergehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels couscous
  • eventueel wat harissa naar smaak
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui een paar minuten. Pers de knoflook er boven uit en laat die even meefruiten. Laat afkoelen.
Meng ui, knoflook, abrikozen, olijven, munt, koriander, losgeklopt ei, couscous en peper en zout door het gehakt. Als je harissa gebruikt, kun je dat door het losgeklopte ei roeren. Dan is het al wat gemengd. Kneed alles goed door elkaar. 
Doe het gehaktmengsel over in een ovenschaal of glazen cakevorm. Bak het gehaktbrood in een oven van 180C in ± 1 uur gaar (de precieze tijd is afhankelijk van hoe dik / hoog het brood is).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten