vrijdag 30 december 2011

Paprika met tomaat en feta

De basis voor dit vrolijke gerecht komt uit een Tip culinair van zeker 10 jaar geleden. Ik heb meer het beeld onthouden dan het recept. Daarmee kan je variëren wat je wilt. Met wat meer kaas en ernaast een groene salade kan dit prima als zomers hoofdgerecht. Zonder kaas kan het prima als bijgerecht bij bijvoorbeeld kabeljauw.

Paprika met tomaat en feta

  • 4-6 (niet al te grote) paprika´s (in elk geval geel)
  • olijfolie
  • 250 gram kerstomaatjes
  • peper, zout
  • vers basilicum en / of oregano
  • 100 gram feta, in blokjes
Bestrijk een grote ovenschaal met wat olie. 
Halveer de paprika´s en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de open kant naar boven in de schaal. Maal er wat peper en zout boven.
Halveer de kerstomaatjes en vul de paprikahelften hiermee. Verdeel ook de kaas over de paprikahelften. Stop ook wat blaadjes kruiden in elke paprika. Druppel er wat olijfolie over en bak de paparika´s in een oven van 200 C in ongeveer 30 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten