zondag 8 januari 2012

Peper-en-zoutinktvis

Gefrituurd en zout, dat is altijd goed. Zeg gewoon niet dat het inktvis is. De naam klinkt een beetje raar, maar is een vertaling van het Engels. Op Ballymaloe maakte ik deze inktvis en ik was er helemaal weg van. Eindelijk kwam het ervan om het thuis ook een keer te maken.
Nadeel van dit gerecht is dat de frituurolie er behoorlijk vies van wordt. Dus bewaar het recept totdat je de olie toch bijna moet vervangen. Zorg ook dat de inktvis ook goed droog is, anders schuimt de olie je pan uit.

Peper-en-zoutinktvis / Pepper-and-salt squid

  • schoongemaakte pijlinktvis
  • bloem
  • zout
  • versgemalen peper
  • cayennepeper
  • frituurolie
Snijd de inktvis in de lengte in repen. Meng bloem met zout, peper en cayennepeper. Gebruik op 100 gram bloem 1 theelepel zout, 1 flinke theelepel peper en 1/4 theelepel cayennepeper. 
Verhit de frituurolie tot 180C. Dep de inktvis goed droog en haal door de gekruide bloem. Laat ze voorzichtig in de olie glijden en frituur 1,5-2 minuten. Laat even uitlekken op keukenpapier. Serveer met chilisaus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten