zondag 1 januari 2012

Tortilla´s met chorizo en mais

Natuurlijk is er ook "gewoon" gegeten. De vulling van deze tortilla´s is het resultaat van een graai in de vriezer. De gebruikte chorizo is een droge "borrelchorizo". De smaak hiervan is sterk genoeg om maar een klein stukje te gebruiken. Enige lastige vind ik altijd het snijden. Een scherp mes zonder karteltjes is wel een voorwaarde.

Tortilla´s met chorizo en mais

(2 volwassenen en 2 kinderen)
  • 100 gram chorizo
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik mais (340 gram)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 theelepel komijn (djinten)
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • zout
  • tabasco
  • 2 paprika´s, in stukjes
  • handje diepvriesdoperwten
  • 6 tortilla´s
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
Snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit een hapjespan en bak hierin de chorizo - in eigen vet - een paar minuten. Voeg de ui toe en bak een paar minuten mee. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de tomaten, specerijen, zout en tabasco toe. Roer door. Doe dan de paprika, mais en doperwten erbij en laat 5 minuten pruttelen. Proef of de vulling goed op smaak is.
Verdeel 1/6 deel van de vulling over een tortilla en rol ´m op. Leg in een ovenschaal. Doe hetzelfde metde rest van de vulling en tortilla´s. Verdeel de crème fraîche erover en bestrooi met kaas. Bak de tortilla´s in een combimagnotron op 175C - hetelucht+gril - 180W in 15 minuten zodat de kaas smelt een mooi korstje krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen