vrijdag 6 januari 2012

Zachte bolletjes met sesamzaad

Het werd wel weer eens tijd om brood te bakken. 



Zachte bolletjes met sesamzaad 

(12 stuks)

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ei 
  • 400 gram bloem
  • 15 gram droge gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel zout
  • 180 ml lauwwarm water
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 2 eetlepels lijnzaad
Klop het ei los met de olie en bewaar ruim 1 eetlepel van het mengsel om de broodjes mee te bestrijken. 
Doe alle ingredienten in de kom van de keukenmachine / broodbakmachine en kneed  ± 8 minuten tot een soepel deeg. Vet een kom licht in met wat olie, en stort het deeg daarin. Dek af met plasticfolie of een vochtige theedoek en laat op kamertemperatuur 1,5 rijzen. 
Verdeel het deeg in 12 gelijke delen en rol elk deel tot een bolletje. Leg ze op een ingevette bakplaat. Houd ongeveer een centimeter tussenruimte. Dek af met een theedoek en laat nog zo´n 3 kwartier rijzen. Bestrijk de bovenkant van de broodjes met het achterhouden ei. 
Verwarm de oven voor op 190C. Bak de broodjes 10-15 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten