zaterdag 18 februari 2012

Brownies met peer en kaneel

Wij zijn dit weekend weg. Voor onderweg in de trein heb ik lekkere brownies gebakken. Toen ik ze maakte begon mannetje Q al te zeuren want het rook zo lekker. Dus ik moet ze echt opbergen anders zijn ze op voordat we weg zijn. Hij heeft ze al wel geproefd, en ik ook. Ze zijn erg lekker. De peer heb ik in zulke kleine stukjes gesneden dat die een beetje verstopt is. Mannetje Q vindt peer namelijk niet zo lekker (meer), terwijl dat jaren geleden toch zijn eerste fruithapje was.

Brownies met peer en kaneel

(vorm van ± 20 bij 30 cm)
  • 125 gram pure chocolade
  • 75 gram boter
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 90 gram bloem
  • 2 niet te rijpe peren
Bedek de bodem van de vorm met bakpapier. 
Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Doe samen in een hittebestendige kom die je boven een laagje bijna kokend water hangt. Smelt op deze manier de boter en de chocolade. Laat iets afkoelen. 
Klop de eieren erdoor. Klop daarna beide suikersoorten en de kaneel erdoor. Mix als laatste de bloem erdoor. 
Schil de peren (waarschijnlijk kan met schil ook prima) en snijd in kleine stukjes. Meng ze door het beslag. Verdeel het beslag over de vorm en bak de brownie in een oven van 180C in ongeveer een half uur gaar. 

2 opmerkingen: