zaterdag 4 februari 2012

Chocoladepistachefudge

Dit is een recept van Nigella Lawson, heeft een voorpublicatie gehad in de Delicious van een paar jaar geleden, en zwerft op een boel plekken rond op internet. Dus dit plekje kon er nog wel bij.

Ik heb het halve recept van haar gemaakt, (de hoeveelheid hieronder is dat halve recept) en de fudge in blokjes van ruim 1 bij 1 cm gesneden. Dan heb je zeker 30 stukjes. Dan is het ook niet zo erg om 3 (of 4 of 5) stukjes te eten.

De rest van de gecondenseerde melk heb ik ingevroren.

Chocoladepistachefudge

(vierkante vorm van ± 8 bij 8 cm)
  • 175 gram echt pure chocolade
  • 1/2 blikje gezoete gecondenseerde melk (á 397 gram)
  • 15 gram boter
  • 75 gram ongezouten pistachenootjes
Rooster de nootjes in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te kleuren. Schep over op een bord en laat afkoelen. Hak ze daarna grof. 
Doe de chocolade, gecondenseerde melk en boter in een pannetje. Laat op laag vuur smelten en roer goed door elkaar. Zet het vuur niet te hoog, want dan verbrandt de chocolade. 
Laat de chocolade iets afkoelen en roer dan de pistachenoten erdoor. Schep over in de (met bakpapier beklede) vorm en laat in de koelkast hard worden. Snijd in kleine blokjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten