donderdag 8 maart 2012

Kruidkoek (rozijnen & kaneel)

Dit recept is makkelijk te verdubbelen. Ik maakte wel 2 koeken (de oven staat toch aan), maar dan in verschillende smaken. De andere houden jullie nog tegoed.

Kruidkoek (rozijnen & kaneel)
(cakevorm)
  • 125 gram rozijnen
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 225 gram bruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • 1,5 eetlepel kaneel
  • 1/4 theelepel versgeraspte nootmuskaat
  • 2 theelepels geraspte gemberwortel (of 1 theelepel gemberpoeder)
  • draai met de pepermolen
  • 2,5 dl karnemelk
  • 50 gram boter
Vet de cakevorm in met wat gesmolten boter en bestrooi met bloem. Klop het teveel aan bloem eruit. Leg op de bodem een velletje bakpapier.
Week de rozijnen een kwartiertje in wat lauw water en laat ze daarna uitlekken.
Verwarm de karnemelk met de boter totdat de boter smelt. Laat niet te heet worden en zeker niet koken.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de suiker en de specerijen. Mix (mixer met kneedhaken) er het melkbotermengsel door. Spatel de rozijnen door het beslag.
Giet het beslag in de vorm en bak de kruidkoek in ± 60 minuten op 170C gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten