vrijdag 2 maart 2012

Pompoenwortelpuree

Klaargemaakt ziet dit er net uit als de inhoud van een olvaritpotje. Niet zo fotogeniek dus. Als je de sambal, knoflook en misschien wat van de gember weglaat, heb je ook eigenlijk zo iets. Kun je dus prima zelf maken.

Pompoenwortelpuree

  • 1 sinaasappel
  • 250 gram wortel
  • 250 gram flespompoen
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vers geraspte gemberwortel
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • likje sambal
  • snuf zout
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er fijn af. Pers de vrucht uit. 
Schil de wortel en snijd in stukjes.
Schil de pompoen en snijd in stukjes.
Doe alles in een pan en breng aan de kook. Laat met een deksel op de pan ± 15 minuten koken totdat de wortel en pompoen gaar en zacht zijn. Pureer dan alles met de staafmixer tot een puree. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen