woensdag 4 april 2012

Bladerdeegflapjes met wortel, feta en gember

Bladerdeegflapjes met wortelrasp, apetinablokjes, gemberbolletjesnippers, lenteuiringetjes, sambal, 25 minuten 200C

Met dit recept heb ik meegedaan aan een receptenuitdaging: verzin een recept van 10 woorden. Op poten gezet door Arla, van de witte kaasblokjes. Na mijn aanmelding kreeg ik een mooi pakketje met daarin een potje kaasblokjes en de uitdaging om 1 saladerecept en 1 ander recept te verzinnen.

Omdat ik maar 10 woorden mag gebruiken ga je samenstellingen verzinnen die je in in het Nederlands niet snel gebruikt. Het deed me denken aan de cursus (zakelijk) Duits waar manlief ooit aan begonnen is. Een van de woorden die hij moest leren was Schinkenknochenbrühe - soep van de botten van de ham. Een Duitse vriendin kende dit woord overigens niet.

Hierbij het recept ook uitgebreid. 

Bladerdeegflapjes met wortel, feta en gember

(4 stuks)
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram wortel
  • 50 gram witte kaasblokjes
  • 1 gemberbolletje
  • 1 bosuitje
  • 1/4 theelepel sambal
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Rasp de wortel fijn. 
Snijd het gemberbolletje in hele kleine stukjes.
Snijd de kaasblokjes in 3-4 stukjes. 
Snijd het bosuitje in dunne ringen
Roer de sambal iets los door de olie die van de kaasblokjes kwam en meng met de gember. 
Roer dan alle ingrediënten door elkaar. 
Verwarm de oven voor op 200C. 
Verdeel 1/4 deel van het mengsel over de helft van een plakje bladerdeeg. Zorg dat je de randen vrij laat. Vouw de onbedekte helft over de vulling en plak dicht met wat water. 
Je kunt rechthoekige of driehoekige flapjes maken. Ik maakte ze extra mooi deze keer volgens deze techniek
Bak de flapjes in 25 minuten gaar en bruin. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen