dinsdag 15 mei 2012

Aardappelsperziebonencurry

De Indiase naam van dit gerecht luidt aloo phalia. Het komt uit het gisteren genoemde kookboek. Oorspronkelijk wordt er amsoi in gebruikt. De schrijfster geeft aan dat dit lastig te krijgen is. Nu heb ik dat - aangewaaid - in mijn volkstuin staan, dus over een paar maanden zou ik het ook met amsoi kunnen maken. Vandaag met sperziebonen. Ook uit de tuin (lees: diepvries).

Grappig is de opmerking in de inleiding in het boek. Volgens mevrouw Malhi wordt de amsoi urenlang gestoofd met weinig specerijen om de frisse smaak te behouden. Dat klinkt niet logisch, urenlang en behouden.

Aardappelsperziebonencurry

  • 250 gram aardappel
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1/2 theelepel mosterdzaad
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 groene chilipeper, fijngehakt
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • zout
Schil de aardappel en snijd in blokje van 1 cm.
Haal de puntjes van de sperziebonen en snijd in stukjes van 3 cm lang.
Verhit de olie met het mosterdzaad in een braadpan. Voeg als het mosterdzaad begint te springen de ui en chilipeper toe. Bak 1 minuut. Voeg dan de kurkuma, komijn en koriander toe. Bak nog een minuut. Doe dan de aardappelblokjes en sperziebonen erbij. Schep even om en voeg dan 1,5 dl water en iets zout toe. Breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat op lager vuur in 10-15 minuten gaar worden.

(bron: India - koken met passie door Manju Malhi)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen