donderdag 17 mei 2012

Indiaas brood

In eerste instantie had ik het recept voor khasta roti uit het eereergisteren genoemde boek gevolgd. Ik had geen ajwainzaad maar gebruikte nigellazaad. Die vervanging ging prima, maar de rest van het recept werkte niet echt. Het deeg was geen stevig deeg maar eerder een dik beslag. Ik voegde daarom meer bloem toe. En na 8 tot 10 minuten was het brood ook nog lang niet gaar. Hieronder het recept zoals ik dit indiase brood heb gemaakt.

Indiaas platbrood

(6 stuks)
  • 150 gram kikkererwtenmeel (gram flour)
  • 200 gram bloem
  • ± 2,5 deciliter koud water
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel nigellazaad
  • 1/4 theelepel zout
Meng alle ingrediënten en kneed tot een stevig, iets plakkerig, deeg. Ik gebruikte de broodbakmachine om te kneden. Doe de deegbal in een kom, dek af met een vochtige theedoek en laat 15 minuten staan. 
Verwarm de oven voor op 200C. 
Verdeel in zes stukken. Stuif wat bloem op je werkvlak en rol elk bolletje erdoor. Duw ze dan plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik met een vorm gelijkmatig gaatjes in elk brood. 
Bak de broodjes in 20-25 gaar en lichtbruin en ietwat bobbelig. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen