vrijdag 18 mei 2012

Kersenchocoladekwarktaart

De bodem van deze taart kwam bij mij uit de vriezer. Die had ik toen ik een andere taart bakte er even snel bij gemaakt. Net iets meer beslag maken, en het past net in de oven. Ik kreeg wel een beetje een scheve bodem, want de ene taartvorm stond iets schuin op de andere om in de oven te kunnen. Als je dan op tijd de vorm een beetje draait, moet het kunnen.

Kersenchocoladekwarktaart
  • 1 ronde chocoladecakebodem
  • klein potje kersen op sap
  • 500 gram kwark
  • 1 deciliter yoghurt
  • 4 blaadjes gelatine
  • 2 dl slagroom
  • 45 gram suiker
  • 50 gram pure chocolade, gehakt
  • 1 blaadje gelatine
Gebruik een kant-en-klare cakebodem of bak in een springvorm een cakebodem van een beslag van 75 gram boter, 75 gram suiker, 1 ei, 55 gram zelfrijzend bakmeel en 20 gram cacao.

Leg de cakebodem in een springvormrand op een taartschaal. 

Laat de kersen goed uitlekken en bewaar het sap. Snijd de kersen doormidden om te controleren op pitten. 
Week de 4 blaadjes gelatine ongeveer 5 minuten in koud water. Verhit 2 eetlepels van het opgevangen sap en los hierin de geweekte en uitgeknepen gelatine in op. 
Klop de slagroom stijf. Klop de kwark, yoghurt, suiker en gelatinemengsel door elkaar. Spatel de slagroom erdoor. Proef of het zoet genoeg is en meng dan de kersenstukjes en de gehakte chocolade erdoor. Giet het mengsel op de cakebodem. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. 
Meet 1 dl sap af. Week het ene gelatineblaadje in koud water. Verwarm een beetje van het sap en los het gelatineblaadje hierin op. Roer door de rest van de 1 dl sap. Laat dit lobbig worden en giet over de bovenkant van de taart. Laat verder opstijven in de koelkast. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen