woensdag 16 mei 2012

Kip uit Mangalore (indiaas)

En de beloofde kipcurry.

Kip uit Mangalore

  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 1,5 theelepel zwarte peper (versgemalen)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel versgeraspte gemberwortel
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel citroensap
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 theelepel kurkuma
Roer 1 lepel olie, de yoghurt, de peper, gemberwortel, komijn, kaneel, zout en citroensap door elkaar. Pers de knoflook erboven uit. Schep de kip door dit mengsel en laat minimaal een half uur in de koelkast marineren.
Verhit de rest van de olie in een braadpan. Fruit de ui een paar minuten aan. Voeg de kurkuma toe en bak even mee. Voeg dan de kip toe en bak tot de kip bruin is. Giet 1 dl water in het bakje waar de kip in heeft gezeten en roer even zodat je de laatste restjes marinade een beetje oplost. Giet dit bij de kip. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat met een deksel op de pan ongeveer 10 minuten pruttelen tot de kip gaar is. 

(bron: India - passie voor koken door Manju Malhi)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen