woensdag 30 mei 2012

Mangokomkommersalade

Door deze salade gaat (flink wat) verse koriander. Tot een paar jaar geleden vond ik dat echt vies; het smaakte naar zeep. Nu vind ik het erg lekker. Er is dus hoop voor degene die nu denkt: bah, koriander, deze salade ga ik dus niet maken. Gewoon blijven proberen.

Mangokomkommersalade

  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • half bosje koriander
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1/2 theelepel vissaus
  • sap van 1/2 limoen
Schil de mango en snijd er plakken af die je weer in reepjes snijdt.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Snijd dan in plakjes.
Haal de blaadjes van de takjes koriander. Hak het dunste deel van de takjes fijn en gebruik dat ook in de salade.
Meng chilisaus, vissaus en limoensap tot een dressing. Proef of zoet-pittig-zout-zuur in balans is. 
Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar en meng de dressing erdoor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen