woensdag 9 mei 2012

Paprikaricottaovenschotel

Mannetje Q heeft streetdance en dan moet ik mee. Wanneer we dan thuiskomen, heb ik behoorlijk trek. Als manlief weg is, zorg ik dat ik het eten nagenoeg klaar is, zodat we binnen 10 minuten kunnen eten. Als manlief thuis is, zorg ik ook dat het eten nagenoeg klaar is, en hoeft hij meestal alleen nog iets van pasta te koken of iets in de oven te zetten. Zo ook van de week. Toen ik thuis kwam was de pasta bijna klaar en de ovenwekker net gegaan. Ik keek nog eens goed op het aanrecht en wat stond daar? Juist ja, de ovenschotel. Maar begonnen met het toetje terwijl dit gerecht alsnog in de oven ging. Reactie van mannetje Q hierop: dat is energieverspilling.

Paprikaricottaovenschotel

(2-3 personen)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 500 gram paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram boter
  • 20 gram bloem
  • 3 dl melk
  • peper, zout
  • wat oregano/tijm (gedroogd of vers)
  • ± 30 verse basilicumblaadjes
  • 250 gram ricotta
Verhit de olie in een koekenpan. Bak op hoog vuur de ui even aan en zet dan het vuur laag. Laat ± 5 minuten zacht bakken. 
Maak ondertussen de paprika schoon en snijd in repen. Zet het vuur weer hoog en bak de paprika even mee. 
Snijd de gepelde knoflookteentjes in dunne plakjes. Bak die ook even mee. Doe een scheut water bij de groenten in de koekenpan en laat 5 minuten smoren. Zet dan het vuur uit. 
Begin ondertussen vast met de bechamelsaus. Laat hiervoor de boter smelten in een steelpan. Laat de boter niet bruin worden. Roer de bloem erdoor. Laat even pruttelen. Roer dan scheutje voor scheutje de melk erdoor. Er ontstaat dan een saus. Breng op smaak met peper, zout en oregano/tijm. Roer de paprika door de saus en doe over in een ovenschaal. Leg de basilicumblaadjes er bovenop. Verdeel met een theelepel de ricotta in hoopjes over de paprikasaus. 
Bak de ovenschotel op 180C in ± 20 heet en gaar. Zet eventueel nog een paar minuten onder de gril om de ricotta iets te laten kleuren. 

Wij aten er fusili en een salade van sinaasappel/kerstomaatjes/winterpostelein bij. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen