dinsdag 29 mei 2012

Thaise viskoekjes

Voor 3 personen had ik 9 viskoekjes gebakken. Te weinig naar het oordeel van mannetje Q.


Thaise viskoekjes

(15 kleine koekjes)
  • 200 gram koolvisfilet
  • 1 dl melk
  • 200 gram zalmfilet
  • 200 gram stevige aardappelpuree (of 175 gram aardappels)
  • 2 theelepels fijngeraspte verse gemberwortel
  • 1/2 theelepel vissaus
  • 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • fijngehakte rode peper, naar smaak
  • eventueel rasp van 1 limoen
  • 1 ei
  • 100 gram gemalen cornflakes
  • olie om in te bakken
Pocheer de koolvisfilet ± 5 minuten in de melk. Vis de koolvis eruit en bewaar de melk als je nog aardappelpuree moet maken. Laat afkoelen.
Voor de aardappelpuree: snijd de aardappels in kleine stukjes en kook in krap water met iets zout gaar in 5-10 minuten (afhankelijk van hoe klein de stukjes zijn). Giet af en stamp met een scheutje van de melk tot een stevige puree. Laat afkoelen.
Maal de zalm met de koolvis grof in de keukenmachine. Meng in een kom met de gember, vissaus, koriander, limoenrasp, peper naar smaak en aardappelpuree. Vorm van het mengsel kleine koekjes van ± 1 cm dik. Leg ze een half uurtje in de vriezer om goed op te stijven.
Klop het ei met een lepel water los in een diep bord. Doe de gemalen cornflakes in een diep bord. Haal de koekjes eerst door het ei en dan door de cornflakes. Bewaar tot gebruik in de koelkast (max. 2 dagen) of vries ze in.
Verhit ruim olie in een koekenpan. Bak de koekjes op niet te hoog vuur bruin en gaar. Als ze te hard gaan, kun je ze ook nog goed doorwarmen in een oven van ± 175C. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen