maandag 11 juni 2012

Bloemkoolrisotto

In de lasagne van gisteren zat bloemkool. Wat is er met de andere helft gebeurd? Daar maakte ik lekkere risotto mee.

Bloemkoolrisotto

(1 persoon)
  • 250 gram bloemkool, in hele kleine roosjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/4 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 80 gram risottorijst
  • paar blaadjes salie, fijngehakt
  • zwarte peper uit de molen
  • 25 gram parmezaanse kaas
Los het bouillonblokje op in 6 dl kokend water. Zet op het vuur. Laat hierin de bloemkoolroosjes 2-3 minuten voorkoken. Schep de bloemkoolroosjes met een schuimspaan uit de bouillon op een plat bord. Laat de bouillon op een laag vuur warm blijven. 
Verhit ondertussen in een pan met dikke bodem de olie. Fruit de ui een paar minuten. Pers de knoflook erboven uit. Fruit 1 minuut mee. Roer dan de rijst even mee zodat elke rijstkorrel met een filmpje olie bedekt is. Blus af met een lepel bouillon.
Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe. Blijf geregeld roeren en nieuwe bouillon toevoegen tot de rijst bijna gaar is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Doe dan de salie en de bloemkool erbij en laat de rijst helemaal gaar worden. Het geheel moet smeuïg blijven. Roer de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met peper. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen