vrijdag 1 juni 2012

Chocolademalagaijs

Een week geleden was het eindelijk zomers warm. Daar hoort ijs bij. Eigenlijk een lekker fris ijs met fruit, maar mannetje Q is daar niet zo´n liefhebber van. Daarom chocoladeijs. Mèt rozijnen. Vindt ie het daarom toch niet zo lekker. Hmpf.

Chocolademalagaijs

  • 50 gram rozijnen
  • 2 eetlepels rum
  • 3 dl melk
  • 20 gram custardpoeder
  • 50 gram suiker
  • 1 eetlepel glucosestroop
  • 100 gram pure chocolade, grof gehakt
  • 2 dl slagroom
Doe de rozijnen in een kommetje met de rum. Warm even op in de magnetron en laat dan minimaal een half uur wellen. 
Meng het custardpoeder en de suiker met een scheut melk in een kommetje en roer tot een papje. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer het custardpapje erdoor. Laat 2 minuten pruttelen en zet dan het vuur uit. Roer de chocolade erdoor zodat deze smelt. Laat de vla afkoelen. 
Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door de koude chocoladevla. Draai van dit mengsel in ± 40 minuten ijs in de ijsmachine. Doe na ongeveer 30 minuten de rozijnen erbij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen