maandag 25 juni 2012

Cranberriesinaasappelijs met venkelzaad

Snuffelen op andere kookblogs blijft leuk. Ik eindig al snel met een lange lijst recepten die ik ook een keer wil maken. Dit was er één van. Ik heb iets aangepast, en omgeschreven naar Nederlandse maten.

Het originele recept vind je hier.




Cranberriesinaasappelijs met venkelzaad

  • 340 gram cranberry's
  • 150 gram suiker
  • 2,25 dl water
  • 1 eetlepel glucosestroop
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel venkelzaad
  • iets oranjebloesemwater
  • 1 eiwit
  • ijsmachine
Boen de sinaasappel goed schoon. Rasp de schil er dun af. Pers de sinaasappel uit. 
Doe de cranberry´s, suiker, water, glucosestroop, venkelzaad en sinaasappelrasp in een pan. Breng aan de kook. Laat met een deksel op de pan op laag vuur 10 minuten pruttelen. Zet dan het vuur uit en laat nog een half uur staan. 
Pureer het mengsel en wrijf daarna door een zeef om de schilletjes eruit te halen. 
Laat afkoelen. Meng het sinaasappelsap erdoor en een klein beetje oranjebloesemwater. fhankelijk van het merk dat je gebruikt is dat een paar druppels tot een volle theelepel.
Laat het mengsel goed koud worden in de koelkast. 
Klop het eiwit stijf in een brandschone kom. Klop dan het cranberriemengsel erdoor zodat je een schuimig geheel krijgt. Bevries het mengsel ± 45 minuten in de ijsmachine. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen