zondag 3 juni 2012

Kikkererwten, courgette, geitenkaas

Dit bordje eten was mijn avondmaal en een combinatie van vriezervoorraad (de kikkererwten; ik koop gedroogde, kook het hele pak in één keer en vries dan in in kleine porties van 150 tot 200 gram), restverwerking (de halve courgette en de stukjes geitenkaas) en weinig zin hebben om uitgebreid iets te maken.

Kikkererwten, courgette, geitenkaas

(1 persoon)
  • 1/2 courgette
  • olijfolie
  • 150-200 gram gare kikkerwten
  • 2 eetlepels couscous
  • 50-75 gram zachte geitenkaas
  • paar blaadjes munt
  • 1 lepel hazelnootolie
Snijd de courgette in plakken. Bestrijk ze heel licht met olijfolie. Verhit een grilpan en gril de plakken 2-3 minuten aan elke kant. Leg op een groot, plat bord.
Doe de couscous in een diep, plat bord en giet er 2 lepels kokend water over. Laat even staan en roer de couscous dan los met een vork. Schep op de courgette.
Verwarm de kikkerwten. Schep om met de hazelnootolie. Verdeel over de courgette.
Verkruimel de geitenkaas erover.
Snipper de munt erboven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen