maandag 4 juni 2012

Salade met cantaloupmeloen, munt en feta

Ruim 3 maanden terug hadden we de datum besproken voor een bbq met een groep vrienden. Vorig weekend was het zover. Laat het die datum nu net prachtig zomers weer te zijn. Inmiddels zijn we ruim een week verder en is het weer bijna winter geworden. Misschien word je toch nog een beetje vrolijk als je deze salade maakt.

Salade met cantaloupmeloen, munt en feta

  • 1/2 krop friséesla (of andijvie)
  • 1 rijpe kleine cantaloupmeloen
  • 100 gram feta
  • blaadjes van 1/3 bosje munt
  • sap van 1/2 - 1 limoen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
Klop een dressing van de olie, limoensap en peper en zout. 
Was de sla en haal de bladeren los. Scheur eventueel wat kleiner. Slinger de sla goed droog. Als je andijvie gebruikt, snijd je deze in dunne reepjes.
Snijd de meloen doormidden en schep de zaadjes met een lepel eruit. Snijd elke helft in 4 parten en snijd het vruchtvlees los van de schil. Snijd de parten in plakjes. 
Snijd de feta in blokjes.
Meng de frisée met de munt en 2/3 van de dressing. Leg op een platte schaal. Verdeel de meloen en kaas erover en bedruppel met de rest van de dressing. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen