zondag 24 juni 2012

Salade van roodlof, sinaasappel, bietjes en olijven

Geïnspireerd door een salade uit Plenty van Yotam Ottolenghi, maakte ik afgelopen zaterdag deze salade voor een etentje. Ik vond ´m voor herhaling vatbaar. Ondanks dat ik eigenlijk niet van olijven houd, vond ik ze nu wel lekker.

Salade van roodlof, sinaasappel, bietjes en olijven

  • 500 gram gare bietjes
  • 2 sinaasappels
  • 3 struikjes roodlof (± 200 gram)
  • 100 gram kalamataolijven
  • 100 gram feta
  • blaadjes van paar takjes koriander
  • 2 eetlepels walnootolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper, zout
Snijd het kontje van de roodlof en haal de blaadjes los. Verdeel over een platte schaal. 
Pel de bietjes als dat nog niet gebeurd is. Snijd ze in partjes en verdeel over de schaal. 
Schil de sinaasappels dik zodat je ook het wit meeschilt. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op en knijp ook de vliesjes uit. Verdeel de sinaasappelpartjes over de schaal. 
Klop het sinaasappelsap met de beide soorten olie en peper en zout tot een dressing. Verdeel 3/4 deel over de ingrediënten op de schaal.
Halveer de olijven en haal de pit eruit. Strooi over de salade.
Snijd de kaas in kleine blokjes en verdeel ook over de salade. 
Giet de rest van de dressing erover. Bestrooi tenslotte met de korianderblaadjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen