woensdag 6 juni 2012

Wittechocoladekoek met kokos en abrikoos

Had ik ´m nou maar zonder gedroogde abrikoos gemaakt, dan had mannetje Q vast mee gegeten. Is het dan een straf als je dit allemaal in je eentje op moet eten? Niet echt. Gelukkig blijft de koek zeker een week lekker.

Wittechocoladekoek met kokos en abrikoos

(rechthoekige vorm van ± 20 bij 30 cm)
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 1 eetlepel amaretto
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 50 gram kokos
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
Knip de gedroogde abrikozen in kleine stukjes. Doe ze in een kommetje met de amaretto en verwarm even in de magnetron. Laat minimaal een half uurtje weken.
Hak de chocolade grof en snijd de boter in blokjes. Doe ze samen in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met laagje bijna kokend water en laat boter en chocolade smelten. 
Klop de eieren ± 5 minuten met de suiker tot een luchtig mengsel.
Spatel het - iets afgekoelde - chocoladebotermengsel erdoor. Meng dan de kokos en het bakmeel erdoor. Meng als laatste de abrikozenstukjes door het beslag.
Giet het beslag over de - met bakpapier beklede - vorm en bak de koek op 170C in 25-30 minuten gaar. 
Laat afkoelen en snijd in blokken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen