woensdag 11 juli 2012

Banaandadelrozijnencake

Als je van bananen houdt, is dit een lekkere cake. Maar ik houd niet zo van banaan. Waarom maak ik deze cake dan? Gelukkig had ik zelf wortelwalnootcake. Die komt binnenkort op dit blog.

Banaandadelrozijnencake

  • 2 eieren 
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1,5 dl zonnebloemolie 
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel 
  • 75 gram dadels
  • 75 gram rozijnen 
  • 2 eetlepels px-sherry (of rum) 
  • 25 gram geraspte kokos 
  • 2 bananen
Vet een cakevorm in met wat gesmolten boter en bestuif met bloem. Leg op de bodem nog een stukje bakpapier. 
Snijd of hak de dadels in kleine stukjes. Doe ze samen met de rozijnen in een kommetje en giet de sherry erbij. Verwarm even in de magnetron en laat dan minimaal een half uur wellen. 
Klop de eieren met suiker ± 5 minuten tot een luchtig mengsel. Klop de zonnebloemolie erdoor. Meng dan het zelfrijzend bakmeel erdoor. 
Verwam de oven voor op 170C.
Snijd de bananen in halve, ± 1 cm dikke plakjes. Schep met een spatel of pollepel de dadels, rozijnen, kokos en bananen door het beslag. 
Schep het deeg in de ingevette cakevorm en bak de cake in 50-60 minuten gaar. De cake is goed als een cocktailprikker droog uit de cake komt. Je moet ´m dan alleen niet in een bananenstukje prikken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten