woensdag 25 juli 2012

Gemberwortels

Deze wortels maakte ik gisteren bij een variant op deze couscoussalade. Lekker voor mezelf en voor anderen. De reacties?

"We hebben genoten van je heerlijke couscous maaltijd.
Past perfekt bij elkaar wat smaak betreft en een lekker royale portie"

"Hoi,Johanneke!
De couscous salade en het bijgerecht van worteltjes waren heelijk!
Blijf lekker koken,Ik ga mijn best doen reclame te maken voor jou,dan kunnen er meer mensen van meegenieten"


Gemberwortels

(bijgerecht voor 3-4 personen)
  • 500 gram wortels
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 3 bolletjes gember, fijngesnipperd
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • snuf cayennepeper
  • snuf gemalen komijn
Schil de wortels. Snijd ze in plakjes van 0,5 cm dik. Doe ze in een pan met zoveel water dat ze bijna onder staan. Doe ook het teentje knoflook erbij. Voeg zout naar smaak toe. Doe een deksel op de pan. Breng aan de kook en kook 7-10 minuten tot de wortels net gaar zijn. 
Meng ondertussen de overige ingrediënten met elkaar. 
Giet de wortels af en vis het knoflookteentje eruit. Pers dat uit boven de yoghurt. Laat de wortels afkoelen tot lauwwarm en roer dan de yoghurt erdoor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen