zaterdag 14 juli 2012

Hoisinentrocote met paksoi

Het potje hoisinsaus stond al klaar in de koelkast, het vlees lag in de vriezer (met zo´n leuke 35%-sticker op de verpakking ;.) ), het wachten was op de paksoi en een geschikt moment om dit eindelijk een keer te maken. Gelukkig is het toch gelukt, want het was lekker.

Hoisinentrecote met paksoi

(3 personen)
  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 300 gram entrecote
  • 2 eetlepels hoisinsaus + nog een beetje
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 cm gemberwortel, geraspt
  • 1 struik paksoi
  • 1 teentje knoflook, uit de pers
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel sambal
  • handje cashewnoten
Rooster het sesamzaad in een droge wok (of koekenpan) lichtbruin. Schep op een bord om af te koelen.
Snijd de entrecote in dunne plakjes. Meng met de hoisinsaus en laat minimaal een half uur marineren. Als je langer dan een half uur marineert, zet het dan terug in de koelkast en haal het een half uur voor het bereiden uit de koelkast.
Snijd de paksoi in repen. Houd stengelstukjes en blad gescheiden.
Laat het teveel aan marinade van het vlees druppen.
Verhit een wok tot heet. Doe er dan 1 lepel olie in. Bak het vlees 1-2 minuten en schep het dan op een bord en dek af met aluminiumfolie.
Doe de rest van de olie in de wok. Bak de stengelstukjes paksoi 3-5 minuten. Doe de gember, knoflook, vissaus en sambal erbij. Schep even om. Voeg dan het blad toe en bak nog 1 minuut mee. Doe het vlees en nog een beetje hoisinsaus bij de paksoi in de wok. Laat nog 1 minuut meebakken om warm te worden.
Schep in kommen en bestrooi met sesamzaad en een paar cashewnoten. 

Serveren met noedels. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen