maandag 16 juli 2012

Sinaasappelhazelnootblondies

Sinaasappelhazelnootblondies
(rechthoekige vorm ± 20 bij 30 cm)
  • 1 sinaasappel
  • 100 gram boter
  • 100 gram witte chocolade, in stukjes
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 hazelnoten, grof gehakt
Boen de sinaasappel goed schoon rasp de oranje schil er fijn af. Doe de rasp met de boter en de chocolade in een hittebestendige kom. Hang deze boven een pan met een laagje bijna kokend water en laat de chocolade en boter smelten. 
Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliezen. Vang het sap op en knijp de vliezen ook nog even goed uit.
Klop de eieren met de suiker ± 5 minuten tot een luchtig mengsel. Klop de sinaasappel met het sap erdoor. Het is de bedoeling dat het hele kleine stukjes worden.
Klop de chocoladeboter door het eisuikermengsel. Spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor en meng als laatste de hazelnoten erdoor.
Giet het beslag in een ingevette / met bakpapier beklede vorm. Bak de blondie op 170C in 25 minuten gaar.
Laat afkoelen en snijd in zulke grote (of kleine) stukken als je wilt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen