zaterdag 28 juli 2012

"Tiramisu" met aardbeien en citroen

Ik wou wel eens wat anders proberen: Aardbeien met citroen in de tiramisu. Past ook prima bij het mooie weer van nu. Van mannetje Q moet ik de volgende keer toch gewoon weer koffie en pure chocolade gebruiken. En op tiramisugebied is hij de baas, dus dan zal ik dat braaf doen.

Weet je wat er erg lekker bij is? Een glaasje limoncello of maak zelf limoencello


Tiramisu met aardbeien en citroen

(lasagneschaal vol)
  • 2 eieren
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 4 eetlepels limoncello
  • rasp van 1 citroen
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels aardbeienlimonadesiroop
  • ± 250 gram lange vingers
  • 200 gram aardbeien
  • 50 gram witte chocolade
Splits de eieren. Doe de eiwitten in een brandschone kom en klop ze met schone kloppers stijf.
Klop de dooiers met de basterdsuiker ± 5 minuten tot een luchtig mengsel. Klop de limoncello, citroenrasp en mascarpone erdoor. Spatel dan het stijve eiwit erdoor. 
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in plakjes. Meng de limonadesiroop met 5 eetlepels water in een diep bord. Doop hierin de lange vingers en bedek de bodem van de schaal met de lange vingers. Verdeel de helft van de vla erover. Verdeel hier de aardbeien over. Leg hierop weer een laag met in de limonadesiroop gedoopte lange vingers. Verdeel de rest van de vla erover. Laat een uurtje steviger worden in de koelkast. Rasp de chocolade erover. Laat minimaal een nacht in de koelkast staan zodat de smaken kunnen intrekken en de lange vingers zachter worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen