vrijdag 27 juli 2012

Watermeloensap

Een lekker zomerdrankje ter afwisseling. De reden dat ik dit maakte zit ´m vooral in een ander intrigerend recept dat ik tegenkwam: watermeloenzoetzuur. Daar had ik de schil voor nodig. Het zoetzuur is in de maak, en dat recept volgt nog. Het vruchtvlees van de meloen gebruikte ik hiervoor.


Watermeloensap

  • 1 kilo watermeloen (gewicht zonder schil)
  • 250 ml koud water
  • 1 eetlepel honing
  • sap van 1 limoen
  • ijsblokjes
Snijd de watermeloen in stukjes. Doe in een blender met het water, de honing en het limoensap. Pureer. Giet daarna door een zeef en druk zoveel mogelijk vocht uit de pulp. (pulp kun je eventueel bewaren en bijvoorbeeld door yoghurt roeren als een toetje)
Giet in een mooie kan en laat nog even goed koud worden in de koelkast. Serveer met ijsblokjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen