woensdag 8 augustus 2012

Bloemkoolcurry met amandelen

Weer een gerecht dat is afgehaald. Samen met een beetje watermeloenzoetzuur, worteltjes met koriander en gekookte rijst.

Bloemkoolcurry met amandelen

(4 personen)
  • 1 bloemkool (± 750 gram roosjes)
  • 2 eetlepel zonnebloemolie
  • 125 gram blanke amandelen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2-1 groene peper (afhankelijk van hoe scherp ie is), fijngehakt
  • 3 cm verse gemberwortel, fijngeraspt
  • 10 kardemompeulen
  • 2 dl kokosmelk
  • zout naar smaak
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Kook ze een paar minuten voor tot het rauwe er wat af is. Dit kun je ook in de magnetron doen.
Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan. Bak hierin de amandelen een paar minuten tot ze lichtbruin zijn. Schep ze met een schuimspaan op een bord. 
Breek de kardemom open en haal de zaadjes eruit. Maal deze fijn in een vijzel. 
Doe de rest van de olie in de pan. Fruit de ui een paar minuten. Doe dan de knoflook, peper, gember erbij en bak nog even mee. Doe dan de kardemom erbij.
Voeg de kokosmelk toe en zout naar smaak.
Doe de bloemkoolroosjes erbij, breng aan de kook en doe een deksel op de pan. Laat 5-10 minuten zacht smoren. Voeg eventueel een klein beetje water toe. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen