zaterdag 4 augustus 2012

Chili van zwarte bonen met mais, paprika en chorizo

Deze chili is bewezen lekker. Ik maakte ´m een tijdje terug met succes als maaltijd voor mijn buurtgenoten. En natuurlijk ook voor mezelf. Ook proeven? Hier staat ie.

Chili van zwarte bonen met mais, paprika en chorizo

(3 personen)
  • 100 gram chorizo, in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper, in kleine stukjes
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 rode paprika´s, in stukjes
  • 1 blikje mais (uitlekgewicht ± 300 gram)
  • 600-750 gram gare zwarte bonen
  • zout
Verhit een grote braadpan. Bak hierin de chorizo, in eigen vet, een paar minuten. 
Voeg dan de ui en wortel toe. Bak ± 5 minuten. 
Voeg dan knoflook, peper, koriander, komijn, paprikapoeder, nootmuskaat, oregano en tomatenpuree toe. Bak 1 minuut en voeg een scheut water toe.
Doe de paprika erbij en laat met deksel ± 5 minuten smoren. 
Doe dan de mais en zwarte bonen erbij. Schep op hoog vuur voorzichtig om en laat heet worden. Doe er eventueel nog een scheutje water bij als het begint aan te bakken. 
Proef en breng op smaak met zout. 

Erbij tomatensalsa: tomaten in kleine stukjes snijden, flink wat verse koriander erdoor en een beetje limoensap.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen