zaterdag 11 augustus 2012

Vlierbessenaardbeienjam

Niet de meest seizoenlogische combinatie. Als de vlierbessen rijp zijn, zo in september, zijn de aardbeien eigenlijk al verdwenen. Ik had nog vlierbessen in de vriezer liggen die ik toch wel een keer op moest maken. Vandaar deze combi. Het is logischer om nu aardbeien te kopen en die in te vriezen en dan nog een paar weken geduld te hebben tot de vlierbessen rijp zijn.

Vlierbessenaardbeienjam

(4 potten)
  • 800 gram aardbeien
  • 400 gram vlierbessen
  • 600 gram geleisuiker 2:1
Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf. Snijd grote exemplaren doormidden of in vieren.
Was de vlierbessen en ris ze van de takjes. 
Doe de aardbeien en vlierbessen in een wijde pan. Breng bijna aan de kook en voeg dan de geleisuiker toe. Roer tot deze oplost en breng de jam dan snel aan de kook. Laat de jam 4 minuten doorkoken. 
Giet de jam in gesteriliseerde potten en draai de deksels erop. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen