dinsdag 11 september 2012

Mihoen met paksoi, kip en cashewnoten


Wie had dat nou gedacht? Verse koriander vond ik altijd zo vies, en nu erg lekker. Laatst aten wij een mangokomkommersalade met veel verse koriander erin. Die vond ik zo lekker dat ik ´m nog een keer wou maken. Nu als bijgerecht bij deze mihoen met paksoi en kip.


Mihoen met paksoi, kip en cashewnoten

(4 personen)
  • 250 gram kipfilet
  • 1 stengel citroengras
  • 1/2-1 rode peper
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 struik paksoi
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 150-200 gram mihoen
  • vissaus naar smaak
  • 1 theelepel sesamolie
  • 100 gram cashewnoten
Verwijder de houtige, buitenste stukken van het citroengras. Snijd in stukjes. 
Snijd peper, gemberwortel, knoflook in stukjes. Doe citroengras, peper, gember, knoflook, vissaus en olie in een vijzel of keukenmachine en stamp of maal tot een pasta. Voeg eventueel wat water toe. 
Snijd de kip in (echt) kleine stukjes. Schep om met de pasta en laat minimaal een half uur intrekken. 
Spoel de paksoi af. Snijd het blad van de stronk en snijd in dunne reepjes. Houd apart.
Snij de stronk ook in reepjes. 
Maak de mihoen klaar volgens de verpakking, doe over in een zeef, spoel af met koud water en schep de sesamolie erdoor. Knip eventeel kleiner. 
Verhit de lepel olie in een wok. Voeg de kip toe en bak omscheppend ± 5 minuten. Schep de kip uit de wok en bewaar even op een bord. 
Bak de stronkstukjes van de paksoi een paar minuten in de wok. Voeg een scheutje water toe. Schep de bladstukjes erbij. Breng op smaak met wat vissaus. Schep de kip en mihoen erdoor en warm alles nog goed door. 
Bestrooi met cashewnoten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen