donderdag 11 oktober 2012

Brownies met pruimen

In een andere taart gebruikte ik ook laatst in lapsang geweekte pruimen. Lapsang souchong is gerookte, zwarte thee. Ik vind deze erg lekker.
Het eerste dat manlief bij het proeven van die taart opmerkte was de rooksmaak. Die ging heel goed samen met de pruimen. Ook chocolade vond ik er goed bij passen. In deze brownies dus de gerookte pruimen in de herhaling.

Brownies met pruimen

(rechthoekig vorm van ± 20 bij 30 cm)
  • ± 3 deciliter sterke lapsang thee
  • 100 gram gedroogde pruimen
  • 120 gram boter
  • 50 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 50 gram basterdsuiker
  • 100 gram suiker
  • 25 gram cacao
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
Leg een stuk bakpapier op de bodem van de vorm en vet de zijkanten in en bestuif met bloem. 
Snijd de pruimen in stukjes en week ze minimaal 15 minuten in de sterke thee.
Snijd de boter in blokje en hak de chocolade grof. Doe ze samen in een hittebestendige kom en hang deze boven een pan met een laagje bijna kokend water. Laat de boter en chocolade rustig smelten. 
Klop ondertussen de eieren met beide soorten suiker in ± 5 minuten luchtig. 
Meng het chocoladebotermengsel erdoor.
Verwarm de oven voor op 180C.
Zeef bloem en zelfrijzend bakmeel boven de kom met beslag en spatel dit erdoor. 
Giet de pruimen af en spatel deze als laatste door het beslag.
Verdeel het beslag over de vorm en bak de brownie in ± 25 minuten gaar. Hij mag nog een klein tikje smeuïg zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen