woensdag 31 oktober 2012

Frambozen & minneola met kokosschuim

Frambozen & minneola met kokosschuim

(3 personen)
  • 100 gram frambozen
  • 1 minneola
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel cointreau
  • 25 gram geraspte kokos
  • 40 gram suiker
  • 2 eetlepels water
  • 1 eiwit
Boen de minneola schoon en rasp de helft van de oranje schil er fijn af. Snijd de schil er dik af en vang het sap op. Snijd overdwars in 3-4 plakken en breek de partjes los. 
Doe de stukjes minneola, de rasp, het sap, de frambozen, de vanillesuiker en de cointreau in een schaaltje (of gebruik 3 schaaltjes). Roer door elkaar en verhit 3 minuten op hoog vermogen in de magnetron (je krijgt dan een jamachtigmengsel) en zet een uurtje (of langer) in de koelkast. 
Maal de kokos eventueel nog fijner. 
Breng de suiker en het water in een klein pannetje langzaam aan de kook Kook tot een siroop van 120C. Klop ondertussen het eiwit iets los en schuimig. Giet, terwijl je klopt, de hete suikersiroop erbij. Klop tot een stevig schuim. Spatel op het laatst de kokos erdoor. Schep het schuim op het fruit en brand het schuim met een crème brulee brander.
Serveer direct. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen