vrijdag 2 november 2012

Biefstuk met hoisinsaus

Dit is bijna koken uit een pakje/potje. Zorg dus dat je een goed merk hoisinsaus gebruikt, want dat is de smaakmaker in dit gerecht. Hier kun je meer informatie vinden, ook over allerlei andere ingrediënten uit de toko.


Biefstuk met hoisinsaus

(3 personen)
  • 300 gram biefstuk
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 2 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 3 paprika´s, in reepjes
  • 150 gram broccoli, in kleine roosjes
  • vissaus, limoensap, 1 rode peper, fijngehakt
Snijd de biefstuk dwars op de draad in dunne plakjes. Gebruik een goed mes, maar wat ook werkt is om de biefstuk een half uurtje tot een uurtje in de vriezer te leggen. Schep de vleesplakjes om met de hoisinsaus; gebruik eventueel je handen om de saus er goed in te wrijven. Laat een uurtje staan. Dat kan wel buiten de koelkast. Langer marineren kan ook, maar zet het vlees dan wel in de koelkast en haal het er een half uurtje voor het wokken uit.
Verhit een wok tot heet. Doe er dan de olie in en laat even warm worden. Bak dan het vlees 2 minuten terwijl je het blijft omscheppen. Schep uit de pan op een (warm) bord en dek even af. Bak de paprika en broccoli een paar minuten. Breng op smaak met wat vissaus, limoensap en rode peper. Doe dan het vlees er weer bij en laat nog 1 minuut meewarmen.

Wij aten er mihoen gemengd met wat geraspte wortel en een bosuitje bij. En mannetje Q ook nog een beetje pindasaus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten