vrijdag 23 november 2012

Zalm met sinaasappel, olijven en kappertjes

Ik was oude allerhandes aan het doorbladeren op mooie foto´s en lekkere recepten. Ik knip er niet heel veel uit en doe er zelden wat mee. De foto bij dit recept (december 2011) zag er gewoon heel mooi uit. Die moest ik echt bewaren. En ik heb zowaar het recept (nagenoeg) gemaakt.

Zalm met sinaasappel, olijven en kappertjes

(2 personen)
  • 1 sinaasappel
  • 200 gram zalmfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • 10 ontpitte kalamataolijven
  • 1 eetlepel kappertjes
Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil er fijn af. Doe in een kommetje waar je straks de dressing in maakt.
Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de partjes tussen de vliezen vandaan. Knijp het laatste sap uit de vliezen. Doe het sap bij de rasp in het kommetje. Klop de olie erdoor en doe er wat peper en zout bij. 
Verwarm de gril voor.
Bestrijk de bodem van een ovenschaal met wat dressing. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes en verdeel over de ovenschaal. Zet de zalm ± 3 minuten onder de gril tot de zalm bijna gaar is. 
Verdeel de sinaasappel, olijven en kappertjes over de zalm en sprenkel de dressing erover. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen