zaterdag 29 december 2012

Paprikageitenkaastaartjes in minivorm

Deze taartjes vormden met z'n drieën en een plukje geschaafde venkel in het midden een voorgerechtje. Ik maakte ze in een muffinvorm met 24 holletjes, dus een iets kleiner formaat dan een cupcake. Haal de taartjes uit de vorm als ze nog warm zijn; als ze zijn afgekoeld is de boter ook weer gestold dus dan blijft het waarschijnlijk vastzitten.
Voor een lekker hapje op oudejaarsavond zijn deze minitaartjes natuurlijk ook een leuk idee.

Paprikageitenkaastaartjes

(24 stuks)
  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • iets gesmolten boter en paneermeel voor invetten
  • scheutje olijfolie
  • 2 paprika's (liefst een rode en een gele)
  • peper, zout, balsamicoazijn
  • 75 gram zachte geitenkaas
  • eventueel wat verse tijm/marjoraan/basilicum
Was de paprika, snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd elke helft in drieën. Snijd elk stuk in de breedte in reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en doe de paprika erbij. Bak een paar minuten op hoog vuur. Zet dan het vuur laag, bestrooi met wat peper en zout, doe er een drup balsamico bij en een lepel water Doe een deksel op de pan en laat 15 minuten smoren. 
Vet ondertussen de vorm in met wat gesmolten boter en bestrooi met paneermeel. Snijd elk plakje bladerdeeg in vieren en doe in elk vormpje een kwartplakje bladerdeeg. 
Verwarm de oven voor op 200C.
Roer de geitenkaas los met wat peper en eventueel verse kruiden. Schep in elk bakje een beetje geitenkaas. Verdeel de paprika erover. Bak de minitaartjes in 20-25 minuten bruin en gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen