maandag 31 december 2012

Pastinaakerwtensoep

Een lekker verwarmdend soepje voor een koude dag. Ik had nog steeds pastinaak in mijn tuin. Van een deel maakte ik deze soep. De andere helft ging in een pastinaakkerriesoep waar ik op het laatst (niet meer meekoken) nog een appel mee pureerde.

Pastinaakerwtensoep

(± 2,5 liter)
  • klontje boter
  • kleine ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kilo pastinaak, geschild en in blokjes
  • 450 gram diepvriesdoperwten
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 1 theelepel azijn
  • (chili)peper, zout
Verhit in een grote soeppan de boter. Fruit ui een paar minuten en fruit dan nog 1 minuut het teentje knoflook mee. Doe de pastinaak en 1,5 liter water erbij. Breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Voeg dan de doperwten en de bouillonblokjes toe. Breng weer aan de kook en laat nogmaals 5-10 minuten koken totdat de pastinaak zacht is. Voeg de azijn toe. Pureer de soep met een staafmixer of in gedeelten in de blender 
Proef de soep en voeg naar smaak peper en zout toe. 

1 opmerking:

  1. Met dank voor je belangstelling en/of reacties op mijn weblog. Ik wens jou en je naasten een heel gelukkig en vooral gezond 2013! Dat ook het komende jaar veel Eetplezier te wachten staat.

    BeantwoordenVerwijderen