donderdag 27 december 2012

Pompoentulband met cranberry´s

Als het goed is heeft het kerstbezoek deze tulband gegeten. Ik ben er niet, maar heb manlief goed verzorgd achtergelaten. Deze tulband heb ik gebakken voordat ik wegging en ingevroren. Het enige dat manlief hoeft te doen is m op tijd uit de vriezer halen. Dat moet toch lukken lijkt mij.


Pompoentulband met cranberry's


(tulbandvorm inhoud 2 liter)
  • 500 gram pompoenpuree*)
  • 2 eieren
  • 200 gram suiker
  • 200 gram boter
  • 1 theelepel anijszaad, gemalen
  • 4 gemberbolletjes, fijngehakt
  • snuf gemalen chilipeper
  • 225 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram gedroogde cranberry´s
Verwarm de oven voor op 170C.
Klop de eieren met de suiker, anijszaad en chilipeper ongeveer 5 minuten tot een luchtig geheel.
Smelt de boter. Meng de gesmolten boter voorzichtig door het eisuikermengsel. 
Meng de bloem en bakpoeder erdoor. Meng de pompoenpuree erdoor. Meng als laatste de gehakte gember en de cranberry's door het beslag. Schep het beslag in de ingevette vorm. Bak de tulband in 70-75 minuten gaar. Als hij nog te vochtig is (door de pompoen blijft ie een tikje smeuïg) bak je m nog wat langer. Laat eerst wat afkoelen in de vorm, maar stort m op een taartrooster om verder af te koelen. 

*) Schil voor de pompoenpuree een flespompoen en verwijder de zaden en draden. Snijd in blokjes. Doe de pompoenblokjes in een stoommand. Breng een laagje water in de stoompan aan de kook en hang de pompoen erboven. Doe de deksel op de pan. Laat de pompoen in 25-30 minuten gaar stomen. Controleer eerder, en schep eventueel de onderste blokjes naar boven. Pureer de pompoen in een keukenmachine en wrijf door een roerzeef. Meet 500 gram voor dit recept af. Met de rest maak je met een groentebouillonblokje, water en kruiden of specerijen naar smaak snel een lekkere soep. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen