zondag 23 december 2012

Salade met blauwe kaas, kip en avocado

Deze salade aten wij een tijdje terug als lunch. Een beetje restverwerking was het. Wel erg lekkere restverwerking.


Salade met blauwe kaas, avocado en kip


(2 personen)
  • 1 kippendijfilet (± 100 gram)
  • 50 gram fourme d´ambert (of andere blauwe kaas)
  • 1 avocado
  • 1 kropje little gem
  • 1 eetlepel walnootolie
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • peper, zout
Snijd de kipfilet in de breedte doormidden zodat je 2 plakken krijgt. Sla ze nog wat platter en bestrooi met peper en zout en bestrijk met iets olie. Verhit een grilpan tot heet. Leg de kip in de hete grilpan en gril 2-3 minuten aan elke kant.
Schil ondertussen de avocado en breek in stukjes. Bedruppel met wat citroensap. 
Haal de blaadjes van de sla los en was als dat nodig is. Dep droog. 
Klop van beide soorten olie, nog iets citroensap en peper en zout een dressing. 
Leg de slablaadjes op 2 borden. Bedruppel met de helft van de dressing en schep even om. Verdeel de avocado erover. Snijd de kipfilet in reepjes en verdeel over de sla. Verkruimel de fourme d'ambert erover en als laatste de rest van de dressing. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen