woensdag 16 januari 2013

Preipaprikaovenschotel met camembert

Een lekkere ovenschotel in koude tijden.

Preipaprikaovenschotel met camembert

(4 personen)
  • 800 gram prei, in ringen
  • 2 rode paprika´s (± 300 gram), in blokjes
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • eventueel 1/2 fijngesneden rode peper
  • 1 kilo aardappels
  • 1-1,5 deciliter melk
  • peper, zout
  • 250 gram camembert
Snijd de prei, inclusief het meeste van het groen, in ringen. Was om eventueel zand te verwijderen. Doe de prei met aanhangend water en een snuf zout in een pan en kook ± 5 minuten tot de prei wat geslonken is. Giet af en doe in een ovenschaal. Meng de oregano, peper en paprikablokjes erdoor. 
Schil de aardappels en snijd in schijfjes. Doe in een pan en zet ze net onder water. Breng aan de kook en laat de aardappels ± 7 minuten koken tot ze zacht zijn. Giet af en stamp fijn. Roer de warme melk erdoor tot je een smeuige puree krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de puree over de prei.
Snijd de camembert in plakken en verdeel deze over de puree. Bak de ovenschotel nog ± 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180C. Gebruik eventueel nog de gril om de kaas een mooi korstje te laten krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen