maandag 25 februari 2013

Een ottolenghifeestje - venkelsalade met granaatappel en feta

Met het bedankje voor het expwckerstetentje had ik een nieuw kookboek gekocht: Ottolenghi - het kookboek. Daar moest natuurlijk uit gekookt worden. De Ottolenghigerechten vragen er gewoon om in ruime hoeveelheden en veel variëteiten op tafel te komen. Dat wordt een beetje zielig als je dan maar met z'n 2-en bent. Af en toe doe ik een thuisafgehaald-bij-mij-thuis. De afhalers komen dan niet met hun bakje om eten af te halen maar mogen het gezellig bij ons opeten. Dat werd dus een Ottolenghifeestje. Ik maakte de volgende gerechten geïnspireerd door Ottolenghi:
Allemaal erg lekker. 

Hieronder het recept van de venkelsalade. De rest volgt vast nog wel een keer. 

Venkelsalade met granaatappel en feta

  • 2 venkelknollen (ongeveer 600 gram)
  • 1 granaatappel
  • 150 gram feta
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper, zout
  • 1 theelepel sumak
  • 2 eetlepels peterselie
Schaaf de venkel (met een mandoline) in dunne reepjes.
Haal de pitten uit de granaatappel. Verwijder de witte vliesjes. 
Klop de olie, citroensap, sumak, peterselie en peper en zout naar smaak tot een dressing. 
Meng de dressing door de venkel. Schik de venkel op een wijde schaal. Bestrooi met de granaatappelpitten en verkruimel de feta erboven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen