zaterdag 2 februari 2013

Pompoen met broodkruim

In dit recept gebruik ik de magnetron om de pompoen voor te garen. Ik heb een combimagnetron dus dat gaat gemakkelijk. Daarnaast heeft dat apparaat ook een grilfunctie, die handig is om het broodkruim lekker knapperig te maken. Als je alleen een oven gebruikt, dan moet het gerecht langer in de oven. Toch blijft dat een kwestie van controleren. De ene pompoen is de andere niet, en doet er langer/korter over om gaar te worden.

Pompoen met broodkruim

  • 1 kilo flespompoen, in blokjes van ongeveer 1 cm 
  • 2 eetlepels honing
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper, heel fijn gehakt
  • 1/2 theelepel grof zeezout
  • 2 bruine/volkoren oude boterhammen
  • 2 eetlepels olijfolie
Meng de honing, azijn, geperste knoflook, peper in een kommetje. Doe de pompoenblokjes in een grote magnetron/ovenschaal en meng de marinade erdoor. Gebruik eventueel je handen. Bestrooi met zout. Dit kun je rustig een tijdje laten staan. 
Doe een scheut water bij de pompoen en verhit de pompoen 5 minuten op vol vermogen in de magnetron. Schep even om en prik of de pompoen al wat zachter is. Gaar hem anders nog iets langer in de magnetron. 
Laat het brood goed drogen en verkruimel grof. Verdeel het broodkruim over de pompoen en besprenkel met olijfolie. Zet de pompoen nog 20 minuten onder de heteluchtgril op 170C om het brood knapperig te laten worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten